Články

Viskóza? Kašmír? Bavlna? Polyester? Zabudnite! Letným hitom je oblečenie z ľanu

Poznáte to. Teploty stúpajú a my v skrini márne hľadáme pohodlný kus oblečenia, v ktorom by nám po chrbte nestekali kropaje potu, no zároveň aby sme vyzerali elegantne a mohli tak zvládnuť dlhé hodiny zavreté v kanceláriách. V niektorých materiáloch nám je teplo, v iných sa necítime dobre pretože sú umelé, nepohlcujú vlhkosť a ani pot. Dusíme sa vo vlastnej šťave a len s ťažkosťami vydržíme pobyt na slnku. Vybehnúť si po práci von? Nie!  Pretože sa musíme ísť domov prezliecť.

A potom je tu ľan. Že oblečenie z neho ešte v skrini nemáte? To je veľká chyba. Voľné ľanové šaty, blúzky či nohavice, by mali byť súčasťou šatníka každej ženy, ktorá dbá na svoju eleganciu, no zároveň sa chce cítiť pohodlne. Ľan sa objavuje najmä v jarných a letných kolekciách. Ľan je výborným prírodným materiálom.  V súčasnosti sú hitom ľanové šaty, sukne ale i nohavice a saká. Je vhodný pre vyznávačov prírodných  naturálnych materiálov

Ľan má množstvo výhod. Pre tie z vás, ktoré sa zaujímajú o životné prostredie a udržateľnosť materiálov, máme dobrú správu. Ľan je ekologickou tkaninou, jeho pestovatelia nepoužívajú žiadne hnojivá ani postreky,  nie sú nutné žiadne chemické úpravy, preto je vhodný  aj pre alergikov. Neelektrizuje, nepriťahuje prach, je antibakteriálny.  Potláča rast baktérii, húb, plesní .Výrobky z ľanu sú vhodné na teplé letné dni. Je ľahký, vzdušný a príjemne chladí. Veľmi dobre absorbuje vlhkosť .

Určite ste počuli o ľanových odevoch z čias našich babičiek – už tie vedeli, že je to odolný a priedušný materiál. V lete chladil, v zime hrial. A tak je to aj dnes.  Navyše chráni pred UV žiarením. Myslíte si, že ľan je tvrdý a drsný materiál? Omyl! Hoci je na prvý dotyk tvrdší, praním sa postupne zmäkčuje, napriek tomu, že nestratí svoj tvar, nevyťahá sa, ani nevybledne.

No čo? Nalákali sme vás trocha na to, aby ste oblečenie z ľanu vyskúšali? Ak áno, pozrite si našu ponuku. V nej  nájdete elegantné kúsky oblečenia, ktoré sú vyrábane práve ľanu. Šaty, blúzky, nohavice, košele.  My odporúčame prírodný 100 % ľan, ktorý sa vyrába v českej firme s dlhoročnou tradíciou. Určite si niečo vyberie každá z vás. Strihy sú jednoduché, minimalistické, vhodné na rôznu kombináciu s doplnkami rôznych farieb a tvarov. Či už budete v ľanových šatách v práci alebo na prechádzke s deťmi, stále sa budete cítiť pohodlne a komfortne.

Kúpu ľanového kúsku určite neoľutujete a  ak si vyberiete strih a model ktorý vám sadne bude určite dlhý čas obľúbenou súčasťou vášho šatníka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *